Upcycle je oude windlicht

Upcycling is een geweldige manier om oude voorwerpen een nieuw leven te geven en tegelijkertijd je creativiteit te uiten. In deze blog zal ik je laten zien hoe je een oude windlicht kunt upcyclen en er een prachtige organische look aan kunt geven.

Lees meer »

DIY: bloemenvaas of bloempot met bubbels van piepschuim ballen

Een van mijn favoriete diy's op het moment is het upcyclen of maken van bloemenvazen en bloempotten. Dit keer ben ik gaan experimenteren met piepschuim ballen. Vazen en potten met leuke speelse bollen of bubbels in verschillende soorten en maten. Vaak van glas of klei. Je ziet ze best wel vaak in winkels waar je decoraties kunt vinden voor je interieur zoals H&M Home, Kwantum, Blokker, Xenos, etc. Voor een paar tientjes heb je al een mooie variant te pakken. Maar voor een paar euro's heb je een unieke vaas of pot! En ik laat je graag zien hoe je dat voor elkaar krijgt!

Lees meer »

DIY: bloemenvaas upcyclen met klei

Iedereen heeft wel een standaard bloemenvaas. Praktisch maar misschien een beetje saai. Nou ik kan je zeggen dat een beetje klei wonderen kan doen. In deze blog laat ik je zien hoe je een bloemenvaas kunt upcyclen naar een trendy vaas waar je nog lang van kunt genieten! De vaas kun je ook gebruiken als windlicht. Voor dit diy project heb ik een rechte cilindervormige vaas gebruikt. Deze had ik al liggen, maar op een of andere manier nooit gebruikt omdat hij best wel saai is.

Lees meer »

DIY: zelf een kaarsenstandaard maken

Oude schalen en glazen zijn goed te gebruiken voor het maken van een kaarsenstandaard. Naast kaarsen kun je er ook andere decoraties opzetten of zelfs gebruiken als fruitschaal! Ik vond een vrij unieke schaal van natuursteen in de kringloopwinkel voor maar 1 euro en 50 cent! Ook heb ik een leuk wijd uitlopend glaasje gevonden voor 50 cent. Van deze twee items kon ik een mooie kaarsenplateau maken, die ik voor minimaal een paar tientjes regelmatig tegenkwam in de welbekende woonwinkels. Lees hieronder verder hoe ik dit diy projectje heb uitgevoerd.

Lees meer »

Transformeer je oude windlicht met klei!

Oude windlichten hoef je niet weg te gooien. Je kunt ze heel simpel transformeren en een nieuwe look geven. Met wat klei en een likje verf kun je je oude windlicht gewoon nieuw leven inblazen en passend maken aan je nieuwe interieur! Mijn zusje heeft onlangs haar interieur aangepast. Dat betekende dat wat decoratie items niet meer pasten, waaronder een aantal windlichten. Ik vind het zonde om spullen weg te gooien, vooral als ze nog goed hergebruikt kunnen worden. Dus heb ik een van de windlichten onder handen genomen. Hopelijk inspireer ik je met deze blog om jouw spullen ook een tweede kans te geven. 

Lees meer »