Maak een unieke windlicht van een bloemenvaas!

Gepubliceerd op 30 december 2022 om 17:51

Windlichten heb je in alle soorten en maten. Van een simpele glazen vaas tot aan sjiekere windlichten met een goud of zilver randje. Onlangs heb ik een simpele vaas
in (bijna) een handomdraai veranderd in een windlicht dat goed past in mijn interieur.
Het materiaal is bestaat uit een bloemenvaas en een houten kom.
Lees verder in dit blog hoe ik deze unieke windlicht heb gemaakt. Onderaan de blog staan alle benodigdheden. 

 

Stap 1: Bloemenvaas met tape beplakken

Voor deze windlicht heb ik een goedkope vaas gekocht bij de Action. Je kunt eigenlijk iedere middelmaat vaas gebruiken. Wil je gaan voor een wat meer unieke vorm? Neem dan een bezoekje aan de kringloopwinkel. Daar vind je vazen in allerlei maten en vormen voor weinig!
De vaas heb ik voor iets meer dan de helft afgeplakt met tape. Je kunt dit precies afmeten met een meetlint of op de gok. Ikzelf heb post-its gebruikt. Deze heb heb ik bovenaan de rand bevestigd. Vervolgens heb ik de tape net iets over de onderkant van de post-its bevestigd. Dit heb ik helemaal rondom de vaas gedaan. Nu is de vaas klaar voor het tweede deel: verven. 


Stap 2: Vaas verven
De tweede stap is het verven van de vaas. Ik ben voor een neutrale kleur gegaan. Daarvoor heb ik een taupe kleur gebruikt van het merk Amsterdam. Dit is een dekkende kleur. Ik vind dit een hele mooie lichte aardse kleur. Natuurlijk kun je iedere verfkleur en merk gebruiken. Het merk Amsterdam is wat prijzig, maar omdat ik het toch heb liggen voor mijn schilderwerken, gebruik ik het soms ook voor mijn diy projecten. Wel heb ik de kleur iets lichter gemaakt door er witte verf aan toe te voegen. Dit is dan wel weer een goedkopere merk van de Action. 

Aan de verf heb ik een grote eetlepel baking soda toegevoegd omdat ik het een zanderige structuur wil geven. Zo lijkt het alsof het deel dat ik verf van klei of aardewerk is gemaakt. Na alles goed gemengd te hebben, heb ik het onderste deel van de vaas geverfd. Eerst met een kwast en daarna met een sponsje.
Na de eerste laag verf goed te hebben laten drogen, heb ik er nog een laag op aangebracht. Het drogen kan wel een paar uur duren. Wil je het droogproces wat versnellen, gebruik dan een föhn. 


Stap 3:  
Nadat de verf goed gedroogd is, bevestig ik de vaas op een houten kommetje dat als voetstuk dient. Dit kommetje kom ook bij de Action vandaan en kost slechts enkele euro's. Voor het plakken gebruik ik bison kit. Dan weet ik zeker dat het goed vastzit. Laat het een paar uur goed drogen. 

 
Stap 4: Windlicht vullen met decoratiesteentjes 
Nu is de windlicht klaar voor gebruik! Ik heb de windlicht tot aan de rand waar de verf eindigt gevuld met kleine decoratiesteentjes. In het midden heb ik een grote waxine kaarsje geplaatst. Dit creëert een olielamp effect! 

 


Benodigdheden windlicht op voetje:

  • Bloemenvaas
  • Houten kommetje
  • Verf: Taupe en wit
  • Baking soda
  • Bison kit of lijm
  • Tape
  • Kwast of sponsje
  • Decoratiesteentjes
  • Waxine kaarsje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.