Upcycling: Geef oude items een nieuw leven als trendy decoratie

Vandaag ga ik het hebben over een van mijn favoriete DIY-praktijken: upcycling! Het transformeren van oude, ongebruikte spullen in trendy en stijlvolle decoratieve items voor je interieur is niet alleen leuk, maar ook duurzaam. Het geeft een unieke charme aan je huis en laat zien dat je creativiteit geen grenzen kent. Dus laten we aan de slag gaan en ontdekken hoe we oude items een nieuw leven kunnen geven!

Lees meer »

5 redenen waarom kringloopwinkels jouw creatieve DIY-Paradijs zijn!

Als liefhebber van doe-het-zelf projecten bezoek ik graag kringloopwinkels. In deze blog deel ik met jou vijf belangrijke redenen waarom je zou moeten shoppen bij kringloopwinkels voor jouw DIY-projecten. Van betaalbaarheid tot unieke vondsten en duurzaamheid, ontdek hoe deze winkels een waardevolle bron kunnen zijn voor creatieve zielen zoals jij en ik. Laten we samen op verkenning gaan en de mogelijkheden ontdekken die kringloopwinkels te bieden hebben voor jouw volgende DIY-avontuur.

Lees meer »

Eenvoudige tips om van je huis een Scandinavisch paradijs te maken!

Wil je je huis transformeren in een oase van rust en eenvoud? Ben je geïnspireerd door de serene schoonheid van Scandinavisch minimalisme? In deze blog deel ik eenvoudige tips en trucs om de Scandinavische en minimalistische stijl in je interieur tot leven te brengen. Ik richt me op twee belangrijke elementen: het juiste kleurenpalet en het gebruik van natuurlijke materialen.

Lees meer »

5 budgetvriendelijke DIY ideeën!

Wil je je interieur een nieuwe look geven, maar je hebt een klein budget? Dan zijn DIY-projecten de perfecte oplossing voor jou! Of je nu net bent verhuisd naar een nieuw huis of gewoon op zoek bent naar manieren om je huidige interieur op te fleuren, DIY-projecten zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je huis. Het beste van alles is dat DIY-projecten niet duur hoeven te zijn, en je kunt ze helemaal aanpassen aan jouw eigen stijl en smaak. Hieronder vind je vijf eenvoudige DIY-projecten die je interieur een frisse en unieke uitstraling geven.

Lees meer »

Zelf terazzo onderzetters maken met gips of cement!

Ik ben gek op terrazzo-items, zoals onderzetters of schaaltjes! Terrazzo, ook wel graniet genoemd, wordt onder andere gebruikt om vloeren in huizen te versieren of voor aanrechtbladen. De techniek is al honderden jaren oud en schijnt ontstaan te zijn in Italië. Ikzelf ken het van de vloeren en het trappenhuis in mijn ouderlijk huis in Marokko, zoals dat geldt voor veel huizen in Marokko. Het ziet er prachtig uit en als ik het ergens zie, dan doet het me denken aan mediterrane sferen! 

Lees meer »

5 manieren om je bloemenvaas te upcyclen!

Ben je uitgekeken op je bloemenvaas? Dan kun je twee dingen doen: je vaas bij het oud vuil (of liever naar de kringloop) of je pimpt je vaas op! Het pimpen of upcyclen (ofwel: creatief aanpassen zodat je het opnieuw kunt gebruiken) is helemaal in! Het is een goedkope oplossing om langer te genieten van je spullen, want je hoeft geen nieuwe te kopen. Daarnaast draag je als het goed is, ook je steentje bij aan duurzaamheid! Jij wordt er dus blij van, maar ook de wereld om je heen! Ik laat je graag 5 manieren zien hoe je je oude of saaie bloemenvaas kunt omtoveren in een nieuw en uniek item! 

Lees meer »