Jouw inspiratiebron voor makkelijke diy's voor je interieur!

5 budgetvriendelijke DIY ideeën!

Wil je je interieur een nieuwe look geven, maar je hebt een klein budget? Dan zijn DIY-projecten de perfecte oplossing voor jou! Of je nu net bent verhuisd naar een nieuw huis of gewoon op zoek bent naar manieren om je huidige interieur op te fleuren, DIY-projecten zijn een geweldige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je huis. Het beste van alles is dat DIY-projecten niet duur hoeven te zijn, en je kunt ze helemaal aanpassen aan jouw eigen stijl en smaak. Hieronder vind je vijf eenvoudige DIY-projecten die je interieur een frisse en unieke uitstraling geven.

Lees meer »

Zelf terazzo onderzetters maken met gips of cement!

Ik ben gek op terrazzo-items, zoals onderzetters of schaaltjes! Terrazzo, ook wel graniet genoemd, wordt onder andere gebruikt om vloeren in huizen te versieren of voor aanrechtbladen. De techniek is al honderden jaren oud en schijnt ontstaan te zijn in Italië. Ikzelf ken het van de vloeren en het trappenhuis in mijn ouderlijk huis in Marokko, zoals dat geldt voor veel huizen in Marokko. Het ziet er prachtig uit en als ik het ergens zie, dan doet het me denken aan mediterrane sferen! 

Lees meer »

5 manieren om je bloemenvaas te upcyclen!

Ben je uitgekeken op je bloemenvaas? Dan kun je twee dingen doen: je vaas bij het oud vuil (of liever naar de kringloop) of je pimpt je vaas op! Het pimpen of upcyclen (ofwel: creatief aanpassen zodat je het opnieuw kunt gebruiken) is helemaal in! Het is een goedkope oplossing om langer te genieten van je spullen, want je hoeft geen nieuwe te kopen. Daarnaast draag je als het goed is, ook je steentje bij aan duurzaamheid! Jij wordt er dus blij van, maar ook de wereld om je heen! Ik laat je graag 5 manieren zien hoe je je oude of saaie bloemenvaas kunt omtoveren in een nieuw en uniek item! 

Lees meer »

Top 5 DIY items die je vindt in de kringloopwinkel!

Welke spullen in de kringloopwinkel zijn nou echt geschikt voor diy projecten? Als bevlogen diy-er zou ik zeggen: alles! In principe zou je ieder item wel kunnen opleuken of aanpassen naar jouw smaak. Zover als je creativiteit reikt. Ik kan me voorstellen dat je overweldigt raakt wanneer je een kringloopwinkel binnenstapt en door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik een top 5 van items voor je op een rijtje gezet die je altijd wel vindt voor makkelijke diy projecten. 

Lees meer »

Kringloop: duurzaam en goedkoop!

Tegenwoordig worden we bijna gek gemaakt met de term duurzaamheid. Ik hoor je denken: 'oh nee, niet weer een moraalridder die meent te vinden wat goed voor de wereld is!' Nee, ik ga niet preken en jou of wie dan ook niet vertellen wat je wel of niet zou moeten doen. Bovendien ben ik zelf bij lange na niet voldoende duurzaam bezig (helaas). Maar het gaat om de kleine dingen die je doet. Ik geloof dat als we allemaal een kleine beetje bijdragen we al een wereld kunnen winnen.

Lees meer »