Top 5 DIY items die je vindt in de kringloopwinkel!

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 00:18

Welke spullen in de kringloopwinkel zijn nou echt geschikt voor diy projecten? Als bevlogen diy-er zou ik zeggen: alles! In principe zou je ieder item wel kunnen opleuken of aanpassen naar jouw smaak. Zover als je creativiteit reikt.
Ik kan me voorstellen dat 
je overweldigt raakt wanneer je een kringloopwinkel binnenstapt en door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik een top 5 van items voor je op een rijtje gezet die je altijd wel vindt voor makkelijke diy projecten. 

 

1. Vazen en potten

Met stip op nummer 1 staan op mijn lijstje de vazen en potten. Je vindt ze er in allerlei vormen en maten. Vazen en potten zijn dankbare diy items omdat je deze al met een klein likje verf een andere look kunt geven. Bovendien zijn ze met of zonder bloemen of een plant niet weg te denken uit interieurs! Als ik op zoek ga naar een vaas, dan kies ik het liefst een vaas met een bijzondere vorm. Zo heb ik iets in mijn interieur wat redelijk uniek is. Vooral wanneer ik de vaas onder handen heb genomen. De meeste vazen zijn van glas en makkelijk te beschilderen. Potten zijn meestal van een soort aardewerk. Soms zijn ze beschilderd met bloemen of andere motieven. Vanwege de 'ouderwetse' kleuren of motieven ben je geneigd om ze voorbij te lopen, terwijl ze eenmaal bewerkt best wel gaaf kunnen worden. Kijk daarom door de kleuren heen beeld jezelf in wat een andere kleur of structuur kan doen. De wat bredere vazen zijn ook goed te gebruiken als windlicht. 

 

2. Schilderijen

In mijn vrije tijd ben ik ook dol op schilderen! In mijn schilderatelier zijn altijd schilderdoeken en canvassen te vinden. Meestal begin ik met een blanco canvas. Maar soms levert een bezoekje aan de kringloopwinkel mij ook beschilderde doeken op, die prima herbruikbaar zijn! Het voordeel van een tweedehandse schilderij is dat deze soms ook nog een lijst heeft. En als die lijst er nog redelijk goed uitziet is dat voor mij echt wel een aanwinst. Want nieuwe lijsten zijn best duur!
Ben je van huis uit geen schilder en sta je daarom niet te springen om een schilderij in je winkelmandje te stoppen? Dan hoop ik dat ik je toch kan overhalen om dat wel te doen. Want
je hoeft geen meesterkunstenaar te zijn om een mooi kunstwerk te maken. Met een beetje fantasie, het gebruik van cirkel- en vierkante vormen en modeleerpasta kun je al een mooi piece of art maken voor aan je muur. Online kun je veel moderne en simpele kunstwerken vinden ter inspiratie.

 

3. Bloempotten

Oude grote bloempotten lenen zich ook erg goed voor makkelijke diy projecten. Ik maak er graag bijzettafels van. Je hebt minimaal 2 potten nodig die je opstapelt. Ik ga meestal voor potten met de zelfde vorm maar wel van een ander formaat. Dus een grote en een kleine. Je kunt het beste de onderkant van de twee bloempotten aan elkaar plakken omdat die dicht zijn. Omdat de bloempotten best zwaar kunnen zijn, is het belangrijk om een goede stevige lijm te gebruiken zoals kit. De ene bloempot komt bovenop en ondersteunt het tafelblad en de andere bloempot fungeert min of meer als poot. Enige dat je nog nodig hebt is een ronde platte schaal om te gebruiken als tafelblad. Deze heb je vast wel in huis en anders kun je er ongetwijfeld één vinden in de kringloopwinkel! Je kunt ervoor kiezen om de schaal er op vast te plakken of juist niet. In het laatste geval kun je de bijzettafel dan ook gebruiken om kleine dingen in op te bergen! Heel handig ;)

 

4. Schalen

Ik gaf het bij punt 3 al aan. Het gebruiken van een schaal als tafelblad voor een bijzettafel. Schalen zijn daarnaast ook handig als plateau om stompkaarsen of andere decoratiespullen op te zetten. Ook schalen zijn er in verschillende maten en vormen te vinden. Soms zijn ze wat diep en soms vlak. Om de schaal net iets meer te geven bevestig je het aan een kommetje of klein glaasje dat als pootje kan dienen. Zo creëer je een mooi plateau! Met wat verf en baking soda of zand kun je de schaal een mooi aardewerk effect geven. Daarnaast kun je verschillende materialen gebruiken. Dit zie je steeds meer terug in decoratieve items. In plaats van een glas of porseleinen kom, kun je kiezen voor een houten kom. 

 

5. Kandelaars

Tot slot kunnen kandelaars niet ontbreken in dit lijstje. Kaarsen geven extra sfeer in huis. Vooral wanneer het vroeger donker wordt in de wintermaanden. Natuurlijk kun je voor niet al te veel geld al een simpele standaard kandelaar kopen. Maar waarom zou je voor standaard gaan als je een uniek pareltje kunt vinden in de kringloopwinkel en deze ook nog eens een eigen signatuur geven?! Wil je variëren met kandelaars en kaarsenstandaards? Dan zou ik zeker deze afdeling niet overslaan in de kringloopwinkel. Je kunt ook variëren met materialen. In plaats van verf kun je de oude kandelaar bekleden met klei of zelfs beplakken met knikkers of piepschuim bollen om het een speels effect te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Tot slot nog een laatste tip: ga zonder verwachtingen naar de kringloopwinkel, zodat je jezelf niet op voorhand beperkt als je niet direct vindt wat je zoekt. Neem je tijd en wandel rustig rond. Desnoods maak je nog een rondje. Bekijk de spullen met aandacht en laat je gedachten de vrije loop. Zo zal het verborgen pareltje jou vanzelf vinden!

Ik hoop je voldoende inspiratie te hebben gegeven. Mocht je zelf een fanatieke kringloopwinkelshopper zijn en een belangrijk item in dit rijtje missen? Deel het gerust in een reactie onderaan deze blog! Zo inspireren we elkaar om nog meer creativiteit de wereld in de slingeren :)

Volg me op Instagram voor meer inspiratie!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.