Upcycle je oude windlicht

Gepubliceerd op 30 april 2023 om 16:35

Upcycling is een geweldige manier om oude voorwerpen een nieuw leven te geven en tegelijkertijd je creativiteit te uiten. In deze blog zal ik je laten zien hoe je een oude windlicht kunt upcyclen en er een prachtige organische look aan kunt geven.

Het upcyclen van oude voorwerpen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door creatief te zijn, kun je oude voorwerpen nieuw leven inblazen en er iets unieks van maken. Met deze stappen kun je gemakkelijk een oude windlicht upcyclen en er een prachtige organische look aan geven.

Stap 1: Maak de windlicht schoon en verwijder de oude verf

Ik heb in een eerdere diy een windlicht gemaakt van een glazen vaas. Ik heb een tijdje van deze windlicht genoten, maar nu ben ik er een beetje op uitgekeken. Weggooien is zonde, dus heb ik de windlicht  een nieuwe look gegeven.

Voordat je begint met het upcyclen van de windlicht, is het belangrijk om deze goed schoon te maken en de eventuele oude verf, (zoals in mijn geval) te verwijderen. Je kunt hiervoor een sopje gebruiken en de windlicht goed afspoelen. Als er nog verf op de windlicht zit, kun je deze verwijderen met een verfkrabber of schuurpapier. Heb je een voetstukje onder je windlicht, verwijder deze dan ook zodat je makkelijker kunt werken.

 

Stap 2: Gebruik luchtdrogend klei en rol deze uit

Gebruik luchtdrogend klei voor deze diy. Klei die je moet drogen in de oven werkt niet, omdat je als het goed is geen normaal glas in de oven kunt doen. Rol de luchtdrogende klei uit tot een brede strook die om de windlicht past. Snijd de overtollige klei aan de onderkant weg en druk de klei aan de onderkant goed aan. Maak met een beetje water de randen glad.

 

Stap 3: Maak gaten in de klei

Gebruik ronde uitstekers om willekeurige gaten in de klei te maken. Maak de gaten vervolgens met je vingers groter en in organische vormen (geen strakke cirkels). Maak de randen van de gaten vervolgens glad met water en laat de klei een volle dag drogen.

 

Stap 4: Verf de windlicht

Deze stap is optioneel. Je kunt de windlicht zo al gebruiken. Het enige wat je nog doet is het oude voetstukje toevoegen. Maar ik ben toch een stapje verder gegaan en heb de klei en de ronde gaten geverfd. Voor de kleur die ik heb gebruikt, heb ik witte acrylverf met een beetje zalmroze gemengd. Ook heb ik baking soda toegevoegd om structuur te creëren. Verf het kleigedeelte en het glas achter de gaten en laat de verf drogen.

 

Stap 5: Bevestig de windlicht aan het voetstukje
Als de verf droog is, kun je de windlicht bevestigen aan het houten voetstukje met kit. Laat de kit drogen volgens de instructies op de verpakking.

 

Je nieuwe windlicht is nu klaar voor gebruik! Je kunt er water in doen met drijfkaarsen of een beetje zand en een stomkaars. Ook kun je er een ledlichtje in doen. Het is helemaal aan jou hoe je jouw nieuwe windlicht wilt gebruiken.

 


Benodigdheden windlicht:

  • Oude vaas
  • Houten schaaltje
  • Luchtdrogend klei
  • Uitsteker
  • Kit

 

  • Verf
  • Baking soda
  • Kwast of penseel
  • Wat water

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.